Tweedehands 29er mountainbikes

Bent u meer het type: hoe harder hoe beter? Keihard downhill knallen? Maar zo nu en dan ook een klimmetje waar een goede grip belangrijk is? En bent u wat groter qua lengte? Ga dan voor een tweedehands 29" mountainbike, afgekort een MTB genoemd. Lees meer >

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Tweedehands 29er mountainbikes

Een 29" mountainbike heeft relatief grote wielen. Dat maakt de fiets uiterst geschikt voor afdalingen die afgewisseld worden met klimmetjes. De grotere wielen geven u meer stabiliteit en comfort tijdens afdalingen en bovendien is de kans kleiner dat u over de kop slaat. Tegelijk heeft u meer grip om opgewassen te zijn tegen klimmetjes. Last van obstakels op de weg? Nee hoor, die tackelt u eenvoudig dankzij de grotere wielen! Ook raden wij 29ers vaak aan voor mensen die wat langer zijn. Een 29 inch (29”) mountainbike wordt ook wel een 29er (twenty-niner) mountainbike genoemd.

29er mountainbike eigenschappen

Als u een 29er naast een 26er mountainbike zet, ziet u direct één groot verschil: het formaat van de wielen. Daar komt dan ook het verschil in naamgeving van beide modellen vandaan.  En hoewel dit verschil in werkelijkheid minder dan 3 inch is, zijn de rijeigenschappen van beide modellen totaal anders. 

Dan is er nog een kenmerk dat minder opvalt. Maar om het verschil in wielgrootte op te vangen beschikken beide fietsen over verschillende framegroottes. Zo staat de wielophanging bij een 29er verder uit elkaar dan bij een 26 inch model. Een 26" model heeft daardoor meer controle en rijvaardigheid in de korte en scherpe bochten. Logischerwijs heeft een 29" model daardoor als voordeel dat er een hogere stabiliteit is bij hogere snelheden.

Het laatste grote verschil is dat het frame van een 26" model lichter is. Dit geeft de fiets meer wendbaarheid. Daarentegen is het frame van een 29 inch zwaarder waardoor u onverstoorbaar hard kunt fietsen! 

Tweedehands 29 inch MTB kopen?

Weinig ervaring met mountainbiken? Bent u uzelf aan het oriënteren op een 29" mountainbike? Dan is het ook verstandig om te kijken naar een tweedehands model. Niet in de eerste plaats omdat gebruikte fietsen aantrekkelijk geprijsd zijn, maar wel omdat de tweedehands modellen van Banierhuis aan een strenge controle onderhevig zijn. U bent daardoor zeker van een degelijke kwaliteit. Ook met de aanschaf van een tweedehands 29" mountainbike haalt u een fiets in huis waar u nog lang plezier van zult hebben. 

Proefrit maken?

Heeft u een mooie fiets zien staan? Natuurlijk kunt u deze direct bestellen via onze webshop. De fiets zal na uw bestelling binnen enkele dagen thuisbezorgd worden. Maar u kunt ook direct een proefrit reserveren bij een Banierhuis’ vestigingen in de omgeving van Utrecht. Ter plekke zullen we de fiets op uw lengte afstellen zodat u goed voorbereid op pad gaat.

  Informatie over framemaat bepalen >

Klantverhalen

Banierhuis hielp mij om de Mont Ventoux voor de eerste keer te beklimmen. Een fantastische ervaring!
Vind je winkelContact

Banierhuis Houten

Adres: Vlierweg 1
Houten , 3991 BA

Banierhuis Vleuten

Adres: Noorderburcht 18
Vleuten , 3452 ME

Banierhuis Nieuwegein

Adres: Nedereindseweg 17
Nieuwegein , 3438 AA

Banierhuis Utrecht (A'damsestraatweg)

Adres: Amsterdamsestraatweg 411-413
Utrecht , 3551 CL

Banierhuis Utrecht (Overvecht)

Adres: Seinedreef 110
Utrecht , 3562 KT

Banierhuis Utrecht (Smaragdplein)

Adres: Smaragdplein 225
Utrecht , 3523 EH

Banierhuis Utrecht (Terwijde)

Adres: Musicallaan 1
Utrecht , 3543 ER

Banierhuis Zeist

Adres: Hoogkanje 78
Zeist , 3788 DL
Vind 1 van de 8 winkels van Banierhuis