26er mountainbikes

Mountainbikes met 26"(inch) wielen hebben door de kleinere wielen het vermogen om sneller op te trekken. Bovendien zijn 26 inch mountainbikes erg wendbaar. 26" mountainbikes worden tegenwoordig alleen nog gemaakt voor kindermountainbikes. 26"(inch) mountainbike word ook wel een 26er genoemd. Lees meer >

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
  1. Focus Raven Rookie Jongens
    449,00
  2. Focus Raven Rookie Meisjes
    449,00
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren

26”(inch) mountainbikes

Wendbaarheid, acceleratie en flexibiliteit zijn de kernwoorden als het gaat om een 26 inch mountainbike. Bijvoorbeeld voor het crossen op snelle terreinen met korte bochten, waar een hoge wendbaarheid en acceleratie van u en uw fiets wordt vereist. Kies dan voor een mountainbike met 26" wielen. Snelle terreinen waarvoor deze fietsen geschikt zijn moet u niet verwarren met downhill parcoursen. Hiervoor zijn 29ers beter geschikt. Een 29 inch mountainbike, wordt ook wel een 29er genoemd.

Complete rijbeleving

Omdat 26 inch mountainbikes wat lager bij de grond liggen is er een andere rijbeleving dan bij een mountainbike met bijvoorbeeld 29" wielen. Het fietsen met een 26er wordt vaak ervaren als intenser. Dat komt mede door de parcoursen die u met dit type MTB aflegt. Maar tegelijk geeft het formaat van de fiets u een veilig gevoel omdat u gemakkelijk met uw voeten bij de grond kan komen.

26 inch versus 29 inch

Feitelijk gezien is het verschil tussen een 26" mountainbike en een 29" mountainbike niet 3 inch maar bij een 29er wordt namelijk gesproken over de banddiameter. Bij een 26er wordt er gesproken van de wieldiameter. Bij het meten van de diameter van een 29er neemt men dus ook de dikte van de band mee. De banden van een 29er zijn relatief dik. De diameter in inches van een 26er is dus exclusief de dikte van de band. Een 26" model heeft over het algemeen dunnere banden. De wieldiameter van een 29er komt uit op zo’n 28 inch.

26" MTB kopen?

Banierhuis heeft een veelzijdig aanbod van de mooiste 26" mountainbikes. In onze webshop vindt u merken binnen het hogere segment zoals Bianchi, Cannondale of Focus. Maar ook voor lagere prijzen hebben wij goede fietsen in het assortiment. Bijvoorbeeld van het merk Whistler. Belangrijk bij uw keuze voor het kopen van een mountainbike is de vering. Kiest u dan voor een full suspension of alleen een geveerde voorvork?

Eerst een proefrit maken

We begrijpen dat u graag wilt ervaren hoe zo’n 26er nu daadwerkelijk fietst. Is de ervaring echt zo intens als wordt beweerd? Voelt u zich veilig op de fiets? En misschien heeft de ene fiets rijeigenschappen die u nét iets fijner vindt? U weet het pas als u het zelf ervaart. We bieden modellen aan voor heren en voor dames. Reserveer daarom nu een proefrit met uw favoriete fiets bij een van onze vestigingen. Een proefrit inboeken is eenvoudig. Kies uw gewenste model en kies vervolgens voor “proefrit inboeken”.

.

Klantverhalen

Banierhuis hielp mij om de Mont Ventoux voor de eerste keer te beklimmen. Een fantastische ervaring!
Vind je winkelContact

Banierhuis Houten

Adres: Vlierweg 1
Houten , 3991 BA

Banierhuis Vleuten

Adres: Noorderburcht 18
Vleuten , 3452 ME

Banierhuis Nieuwegein

Adres: Nedereindseweg 17
Nieuwegein , 3438 AA

Banierhuis Utrecht (A'damsestraatweg)

Adres: Amsterdamsestraatweg 411-413
Utrecht , 3551 CL

Banierhuis Utrecht (Overvecht)

Adres: Seinedreef 110
Utrecht , 3562 KT

Banierhuis Utrecht (Smaragdplein)

Adres: Smaragdplein 225
Utrecht , 3523 EH

Banierhuis Utrecht (Terwijde)

Adres: Musicallaan 1
Utrecht , 3543 ER

Banierhuis Zeist

Adres: Hoogkanje 78
Zeist , 3788 DL
Vind 1 van de 8 winkels van Banierhuis